Profil Detayı

Sinem Atayurt Bozkuş
Sinem Atayurt Bozkuş
Ebeveyn Koçu - Kişisel Gelişim - Dönüşüm Koçu
Üyemizin henüz yayınlanmış blog yazısı bulunmamaktadır.
Üyemizin yaklaşan etkinliği bulunmamaktadır.
Koçluk
Danışmanlık

Aile
Yaşam
İletişim

Çatışma Yönetimi
Dönüşüm
Gelişim
İletişim

Online
Kısa Süreli Çalışma
Uzun Süreli Çalışma

100 saat üzeri

Belirtilmemiş

Tüm Türkiye - Tüm Türkiye

Merhaba, ben Sinem Atayurt Bozkuş

Kendimi bildim bileli en güçlü yanım iletişim oldu. İletişim konusunda da en çok çocuklarla iletişimi sevdim. Her çocuğun görülmek, desteklenmek, takdir edilmek istediğine ve tüm hayatımız boyunca içimizdeki küçük çocuğun yanımızda olduğuna tüm kalbimle inanıyorum.

Üniversitede Radyo TV ve Sinema okudum ama üniversiteden mezun olduktan sonra kendi mesleğimi yapmayı düşünmedim. 8 yıl Halkla İlişkiler yaptıktan sonra Eğitim Bilimlerinde Yüksek Lisans yaptım. Hayalim her zaman çocuklarla ve ebeveynleriyle çalışmak oldu ama hayattan istediklerimi değil, hayatın sunduklarını yaşadım ve hayallerimi sürekli erteledim.

40’lı yaşlara doğru insanın kafasında yaşadığı hayata, hayallerine, geleceğine dair pek çok soru beliriyor. Benim sorularım şunlardı:

Ben bu hayata niye geldim?

Ne yaparken çok mutluyum?

Neyi ömrümün sonuna kadar, sıkılmadan tutkuyla yapabilirim?

Sorduğum bu soruların hepsinin yanıtının içinde mutlaka çocuklar vardı. Çocuklarla olmaktan, onları izlemekten, büyümelerine tanıklık etmekten hiç sıkılmadım.

Her çocuğun sevgi, şefkat ve saygı görmesi gerektiğine tüm kalbimle inanıyorum.

Kendi kendime sorduğum bu sorular bana bir kapı açtı, Koçluk mesleğiyle tanıştım.

2018 yılında Adler‘en Koçluk Eğitimlerimi aldım. 2019 yılında Doktor Thomas Gordon tarafından geliştirilen, dünya çapında 50’den fazla ülkede uygulanan Etkili Anne Baba Eğitimi‘nin uygulayıcı eğitimini aldım ve ebeveynlere yönelik yapacağım koçluk hizmeti için bir basamağı daha çıkmış oldum. Koçluk mesleğinde kendimi geliştirmeye yine Adler’de sürdürdüğüm ileri düzey koçluk (practicum) programında devam ediyorum.


Ebeveyn koçluğu size nasıl fayda sağlar?
“Gençler yaşlıların ne düşündüğünü, hissettiğini bilemezler ama ihtiyarlar genç olmanın nasıl olduğunu unutmuşlarsa suçludurlar.”

Onlarca ebeveyn kitabı var, hepsini okuyabilir, yazılanları birebir uygulamaya çalışabilirsiniz. Tam da kitaplardaki gibi davranabilir, her an, her durumda kitap cümleleri kurabilirsiniz.
Bu size ne kadar gerçekçi geliyor?
Kitaplar size çok iyi rehberler olabilirler, farklı bir vizyon, doğru bir yaklaşım kazandırabilirler ama her zaman kitapta yazılanları yaşamak mümkün olmayabilir.

Her çocuk, her anne baba kendine özel, tek ve eşsiz.

Çocuğunuza nasıl ebeveynlik yapacağınız pek çok unsura göre değişiyor, ebeveynlerinize, eşinizin ebeveynlerine, bugünkü yaşantınıza, hayallerinize, değerlerinize, aile birliğinize, ebeveynlik yaklaşımınıza ve daha pek çok farklı duruma göre kendi ebeveynlik kitabınızı kendiniz yazıyorsunuz.

Ebeveyn olurken bir okula gitmiyoruz ama ebeveynlik yaparken bunu öğreniyoruz. Ebeveynliğin tek bir türü, tek bir kuralı yok, tek bir yöntemi yok fakat tüm ebeveynlerin tek bir amacı var, mutlu çocuk yetiştirmek.
Mutlu çocuk yetiştirmek için, yaşadığımız her sorun, her durum bize öğrenmek, yenilenmek, gelişmek ve dönüşmek için bir fırsat sunuyor.
Ebeveyn koçluğu da anne babalara yaşamlarındaki bu en güçlü rollerinde destek vermek, ebeveynlerin kendi yollarını çizmeleri ve bu yolda farkındalıkla, doyumla, kendi sorumluluklarını alarak gitmelerine destek oluyor.
Ebeveyn koçluğu alarak aile bağlarınızı ve aile içi iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Kendinizi bir ebeveyn olarak daha iyi tanır, değerleriniz, güçlü yanlarınızın farkına varır, çocuğunuza idealinizdeki gibi ebeveynlik yapmak için yeni yollar keşfedebilirsiniz.




Remind
11.06.2020




Etkili Anne Baba Okulu
10.11.2019
Uluslararası P.E.T Sertifikası



Adler
07.09.2019




Adler
18.12.2018
30 Saat 5 Gün



Adler
06.11.2018
30 Saat 5 Gün



Adler
09.10.2018
32 Saat - 5 Gün



İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica