Yeni Yılda Olumlu Hayat Becerilerinizi Geliştirin

Yazan: Koçlook / Editör
Yayınlanma Tarihi: 28.12.2018
Birçoğumuz yeni yılın hayatımıza yenilikler getireceğini düşünerek mutlu bir yıla odaklanırız. Peki, yeni yılın bize yeni yollar açması,yeni fırsatlarla karşılaştırması için ne denli çaba sarf ediyoruz? Gelin, bu konu üzerinde biraz düşünelim.

Hayatınızda neleri değiştirmek istersiniz? Hayatınızda nelerden şikayetçisiniz? Her yeni yıl öncesinde yeni kararlar alıp yeni hedefler koyarak ve planlar yaparak hayatımızı şekillendirelim isteriz.
Yeni Yılda Olumlu Hayat Becerilerini Geliştirin

Hayat kalitemizin artması ve bu sayede mutlu bir yıl geçirmek ana amacımızın ta kendisidir. Unutmayın; bugün, hayatımızın geri kalanının başlangıcının ilk günüdür. Birçoğumuz, maalesef geçmişin hayal kırıkları içerisinde, bugünü de o hayal kırıklıklarının içine dahil etmekten ve kendini kapalı sınırlara hapsetmekten başka bir şey yapmıyor. Geçmişi düşünüp kendini kötü hissetmenin ne şimdiki zamana, ne de gelecekte yaşanacaklara bir faydası olmayacak. Bu nedenle yeni yılda yapmamız gereken ilk şey geçmişteki pişmanlıklardan uzak durmak olmalı. Pişmanlıklardan uzak dururken sizi mutlu eden anılarınızı raflardan kaldırmamalısınız.

Olumlu ve olumsuz hayat becerilerimiz, zaman çizelgemizde hangi anları mutlu, hangi anları üzgün veya mutsuz geçireceğimizin kararını vermekte çoğu zaman etkili olur. Mutlu bir yıl için olumlu hayat becerilerimizden ;

davranış kontrolü, iletişim yetenekleri, empati/başkalarını anlama becerileri, mutluluk ve iyimserlik becerileri, eğlence ve macera, dürüstlük, sağlıklı uyku, kişisel bakım, öz farkındalık, özgüven, ilişki becerileri, stres yönetimi gibi yeteneklerimizi geliştirmeyi hedeflemeliyiz.

Bunların yanı sıra olumsuz yaklaşımlarımızdan en belirgin olan;

bağımlılıklar, saldırganlık, şiddet, depresyon, kaygı, kaçma, suç, aşırı duyarlılık, mükemmeliyetçilik, erteleme, işkoliklik gibi davranışlardan da uzak durmak için elimizden geleni yapmalıyız.

  • Olumlu yaşam becerileri olan mutluluk ve iyimserliği baş tacı yapmanız, diğer olumlu yaşam becerilerinizi kazanmanızı doğal olarak sağlayacaktır.
  • Yapılan araştırmalarda mutluluğunuzu artırmak için yapmanız gerekenler arasında, gece yatmadan önce şükrettiğiniz 3 yönünüzü düşünmek var.
  • İçinizde yaşadığınız endişe, kasvet veya suçluluk sesini susturmak için yapılacaklardan biri sabah uyandığınızda ilk baktığınız yerlerden biri olan banyo aynasına gülen bir yüz asmak!
  • Unutmayın ki, Kişisel gelişiminizin ve kendinize güvenerek yaşamanızın en büyük sırlarından biri kendinizi önemsemektir.
  • Sizi, size anlatanlara kulak verin, geri bildirim hayatımızda göremediğimiz karanlık noktaları aydınlatmanın en basit yoludur.
Yeni Yılda Olumlu Hayat Becerilerini Geliştirin

Dahası mı?
2019’da mutlu olun. Şanslı, başarılı ve hep gülümsediğiniz bir yıl geçirmenizi dilerim.




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica