Vazgeçmek İstediğinde Devam Etmenin 7 Yolu

Yazan: Koçlook / Editör
Yayınlanma Tarihi: 20.06.2019
Çocuk yaşlardan itibaren kazanma duygusunun yanında “kafamıza koyduğumuz her şeye ulaşabiliriz” düşüncesi yerleşir. Kazanamadığımız ya da kaybettiğimiz zaman o ortamdan uzaklaşmak, kaçmak isteriz. Tam anlamı ile bu bir vazgeçmedir.

Çocukken bu vazgeçişler hayatımızın geri kalanını etkilemeyeceği için çokta sorun teşkil etmez.

Ancak yetişkinlikte her durumda vazgeçmenin doğru olmayacağını söylemek de bize düşmez. :)

Azimli olmak, karar verdiğin yolda yürümek, motivasyonunu korumak, başarılı olmak ve vazgeçmemek...

Neredeyse hepimiz vazgeçmek istediğimiz anları yaşıyoruz. Bu anlarda “uzak bir şehir hayal eden” de oluyordur, “eve gidip camın önünde kahve içmek” isteyen de. Bu ruh halinin hemen ardından da “gerçekten ben bu işi yapmak istemiyor muyum?” yada “ben bu işi başarabilecek kadar çalışkan veya akıllı biri değil miyim?” gibi sorularla yüz yüze geliyoruz.
Vazgeçmek İstediğinde Devam Etmenin 7 Yolu


Yapılan araştırmalarda; bir işin başlangıcındaki umut ve olumlu sonuçlardan ilham aldığımız, ancak devam ettikçe sorumluluklara ve olumsuz sonuçların korkusuna odaklanmaya başladığımız için, sıklıkla ilerlememizi durduran vazgeçme isteğine kapıldığımız söyleniyor.

Bu durumda vazgeçme isteğimizi tetikleyen en en en önemli faktör motivasyonumuzun derecesidir.

Çoğumuz motivasyonun kendiliğinden yükseleceğini ya da okuduğumuz bir yazı veya bir sözün bizi motive edeceğini düşünsek de, hakikatte motivasyonumuz her zaman kendi isteğimiz ve çabalarımızda barınmaktadır.

1- Hedeflerinizin bir listesini yapın

Hedeflerinizi yazın ve her birini gerçekleştirdiğinizde neler hissettiğinizi düşünün. Mutlu hissettiriyor değil mi?
Büyük hedeflere ulaşmak için küçük işlerden başlamanız gerekiyor. Konsantrasyonunuzun dağılmasının ardından yeniden adapte olmak için fazlasıyla enerji harcamanız gerektiğini göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle işlerinizi parçalayarak ve küçük adımlar atarak yapmalısınız. Büyük hedefinize ulaşmak için çalıştığınızı ve bunu hatırlamak için her yeni işe başlarken listenize bakmalısınız.

2- Her Gün Egzersiz Yapın

Hergün düzenli yapılan egzersizlerin; stres ve kaygıyı azaltmaya , uyku düzeninizin iyileşmesine ve böylelikle ruh halinizin hep iyi kalmasına yardımcı olduğu söylenir. Kendinizi iyi hissettiğinizde hedeflerinize bağlı kalmak daha da kolaylaşacaktır.

3- Bir Program Yapın ve Programdan Kesinlikle Çıkmayın

Sizi hedeflediğiniz yolda tutacak bir program yapmanız olmazsa olmazlardandır. Yapmanın zor olduğunu düşündüğünüz işleri deneyimledikçe kolaylaştırmak elimizdedir. İşlerinizi programladığınızda ve standart haline getirdiğinizde otomatikleştiğini göreceksiniz.

4- “Neden?”

Neden vazgeçmek istediğiniz çok önemli. İşlerin sıkıcı olduğundan mı? Başarısızlık korkusu mu? Sıkıntı? Stres?
“Neden vazgeçmek istiyorum?” sorusu yerine “Neden devam etmeliyim?” sorusunu sormalısınız kendinize.
Bu sorularınızın olumlu yanıtlarını bulmalısınız. Yaptığınız işin size getireceği faydaları ve çevrenize olacak katkılarını düşünmeli ve onlara odaklanmalısınız.
Olumlu yanıtlar hevesinizin giderek artmasını ve istekli çalışmanızı sağlayacaktır.

5- Kendinize Mentörler Bulun

Herkes kendi yolunun başarısını kendi göğüslemek ister. Bu çok doğal bir istektir. Ancak daha önce benzer işleri yapmış kişilerin tecrübelerinden yararlanmak o işi sizin başarmadığınız anlamına gelmez. Mentörlük veya danışmanlık almak hedeflerinize daha hızlı ulaşmanız için büyük bir nimettir. Hedeflerinize tecrübe edilmiş yolları tercih ederek ilerlemek hedefe hızlı bir şekilde ilerleyeceğiniz anlamına gelecektir.
Fikirlerine ve düşüncelerine önem verdiğiniz arkadaşlarınıza, yöneticinize veya yakınlarınıza hedeflerinizden bahsedin. Birilerinin arkanızda olduğunu bilmek veya onların desteğini almak yeni bakış açıları sağlayacağından motivasyonunuzu arttıracaktır.

6- Kendinizi Diğer İnsanlarla Karşılaştırmayı Durdurun

Karşıdan bakıldığında hepimizin hayatı birbirimize parlak ve cezbedici gelebilir. Bunun en büyük nedenlerinden biri sosyal medyanın etkisidir. Çoğunlukla, çevremizdekilerin mutlu olaylarını görürüz, güzel tatiller, kutlamalar, mükemmel giden veya tamamlanmış projeler. Unutmayın, kimsenin hayatı mükemmel değildir. Herkes kendi mücadelesiyle karşı karşıyadır ve herkesin tıpkı senin gibi kötü günleri vardır.

7- Kendinize İyi Bakın ve Olumlu Düşünün

Mücadeleniz boyunca kendinizi ödüllendirmeyi ihmal etmeyin. Hoşunuza giden şeyleri yapın, ilham verici müzik dinleyin veya sizi motive edecek arkadaşlarınızla görüşün. Ne kadar yolunuz kaldığına değil ne kadar yol geldiğinize bakın ??



Vazgeçmek İstediğinde Devam Etmenin 7 Yolu

Şimdi tersinden bakalım, ya gerçekten vazgeçmeniz gerekiyorsa?


Bunu anlamak için içinde bulunduğunuz durumu analiz edin. Bazı durumlar sizin için devam etmemeniz gerektiği alarmı verebilir. Devam etmek sizi hasta veya gerçekten mutsuz edebilir. Bu durumda doğru yolu bulmak için yön değiştirmeyi seçmeniz gerekecektir.




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica