Vah LinkedIn Vah!

Yazan: Taylan Yıldız / Davranış Bilimleri Uzmanı | NLP Master | Konferans Konuşmacısı | Profesyonel Koç
Yayınlanma Tarihi: 21.06.2019
Sanırım bizim ülkenin bir özelliği olsa gerek. Bir çok şeyi amacı dışında kullanmak ya da modifiye ederek farklı alanlarda iş görür duruma getirmek. İlla kendimizden bir şeyler katmak sevdamız hep var kardeşim. Kötülemiyorum elbette, çünkü bir dünya güzel şey de var bunların içinde. Fakat konumuz gereği işi LinkedIn’e getirmek istiyorum.

Uzun zamandır aktif LinkedIn kullanıcısıyım. İş dünyasında, makamına çıkıp “merhaba” demeye çekindiğimiz ya da bir türlü ulaşamadığımız kişilere buradan kolaylıkla ulaşabiliyoruz. İnternet denilen muazzam iletişim ağının bizlere kazandırdığı büyük lütuflardan biridir LinkedIn. Bu güzel platform, şahsım dahil olmak üzere birçok kişi, kurum ya da kuruluşa fayda sağlamıştır. Elbette ki bu iş dünyası platformunda gariplikler olmuyor değil.

Vah Linkedin Vah
Gariplik dediğime bakmayın, öyle kozmik karmaşa içeren gariplikler değil. Hepimizin tanık olduğu, her an karşılaştığımız gariplikler.

LinkedIn bir iş platformu. Asıl amaç, iş paylaşımları, ekonomik birliktelikler, inovasyon, hedef analizleri, rakip analizleri ve daha aklınıza ticaret ile ilgili gelen pek çok makale, slogan, reklam, içerik…

Son dönemlerde baktığım kadarıyla bu durum ticaretten ziyadesiyle kopmuş, insanların kendilerini, zevklerini, egolarını, yedikleri – içtiklerini sergiledikleri bir mecraya dönmüş LinkedIn. Sanki ticaret ve iş dünyası platformu değil, ikili ilişkiler gövde gösteri merkezi haline gelmiş. Elbette bunları yazarken gereğine uygun olan içerikleri ve kişileri tenzih ediyorum. Sözüm, iş için LinkedIn kullananlara değil.

İş arayan birine 2-3 yorum, 2-3 paylaşım yapılırken aynı anda birinin “günaaaaaydddııııın” başlıklı selfiesi 300-600 arası beğeni ve yorum alıyorsa LinkedIn ölmüş kardeşim.

Bangır bangır “şu hizmeti veriyoruz, bak gel kardeşim fiyatım da uygun, en azından bir çayımızı iç” diye seslenen insanı kimse görmezden geliyorsa ve aynı anda bir başkası yeni aldığı arabasının direksiyonunda havalı poz verirken çekildiği fotoğraf 200-300 beğeni yorum alıyorsa LinkedIn çökmüş kardeşim.

Üye olan kişiye “gel kardeşim bak şu hizmetim var” diyen adamı görmezden gelip, aynı hizmeti verdiğini söyleyen bayan kardeşime “ciddi misiniz, biz de bunu arıyorduk” diye yazanı gördüm kardeşim. Vah LinkedIn vah… sen öyle güzel bir platformsun ki, yaşam da seni “bizimle” test ediyor işte.

Demem odur ki, şu platformun hakkını verelim hep birlikte. Yine de her şeye rağmen güzel yanlarından öperim.




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica