Koçluk Web Sitenizde Dikkat Etmeniz Gereken 12 İpucu

Yazan: Duygu Mataracı / Koclook.net Kurucu
Yayınlanma Tarihi: 09.10.2018
Günümüzde her meslek ve iş kolunda olduğu gibi Koçluk işinizde de bir web sitesine sahip olmak olmazsa olmazınızdır. Mevcutta bir web sitesine sahip değilseniz ya da mevcutta bir web siteniz varsa da bu yazıda sizlerle paylaşacağımız ipuçlarını mutlaka gözden geçirmelisiniz.

Koçluk Web Sitesi

1- Basit ve profesyonel bir alan adı tercih edin.

Web siteniz internetteki yüzünüz, alan adınız ise sizin online kimliğinizdir. Web siteniz, sitenize bir şekilde ulaşan ziyaretçinin sizin hakkınızda bilgi sahibi olmasını, hizmetlerinize ulaşabilmelerini ve sizinle iletişim kurulmasını kolaylaştırmalıdır. Ayrıca ücretsiz Gmail, Hotmail, Yahoo vb. uzantılı mail adreslerini kullanmak yerine, alanaadiniz.com uzantılı bir e-posta adresi kullanmak ve sitede bu e-posta adreslerinize yer vermek, karşı tarafta çok daha profesyonel bir etki bırakacaktır.

2- Birden fazla alan adına sahip olun.

Firmanız adına bir alan adı satın almış olabilirsiniz. Firmanızın web sitesini ziyarete edenler, tarayıcıda alan adı bölümüne sizin ad ve soyadınızı yazmayı tercih ederlerse? Her iki alan adını da aynı web sitesine yönlendirerek, kullanıcıya size ulaşmasında kolaylık sağlayabilirsiniz. Firma adınızın alternatiflerini de değerlendirmeye almayı unutmamak gerekir. (.com, .net uzantılarının tümüne sahip olmak gibi)

3- Web sitenizi basit tutun.

Kara deliğe dönmüş, girenin kaybolduğu web siteleri basit görünümlü web sitelerinden çok daha değersizdir. Sitenizde ad ve soyadınızı, kim olduğunuzu, geçmiş deneyimlerinizi, hizmetlerinize mutlaka basit ve kolay ulaşılabilir şekilde yer vermelisiniz.

4- Anasayfanız ile dikkat çekin.

Sitenizde bir logo ve ilgi çekici bir başlık mutlaka bulunmalı. Logo ve başlık genelde web sitelerinde üst kısımda (solda ya da ortada) bulunur.
İşinizle ilgili sizi anlatan başlık veya slogan gibi basit bir metin eklemeniz etkili olacaktır. Sitenize gelen ziyaretçiler ilk bakışta kim olduğunuz ve hizmetiniz hakkında fikir sahibi olmalı. Anasayfada yer alan ve genelde ziyaretçilerin ilk bakacağı alanlara kısa ve çarpıcı metinler eklemek ziyaretçinin ilgisini çekecek, web sitesinde ilerlemeye ve kalmaya devam edeceklerdir...

5- “Hakkımda” sayfası oluşturun.

Web sitenizde yer vereceğiniz “Hakkımda” sayfasını biyografinize ayırabilirsiniz. Bu sayfada kim olduğunuza, tecrübelerinize, eğitim geçmişi ve birikiminize, size diğerlerinden farklı kılan yanlarınıza yer vermelisiniz. Bu sayfada profesyonel çekilmiş bir fotoğrafınıza da yer vermelisiniz.

6- Blog ve makaleler yazın

Web sitenizde deneyimlerinizi, bilginizi aktarmanın ve siteyi güncel tutmanın en iyi yolu düzenli olarak blog yazıları paylaşmaktır. Hakkınızda araştırma yaparak sitenize gelen ziyaretçi, bu yazılarınızı okuyarak tecrübeniz, o konuda bilgi sahibi olduğunuzu ve yaklaşımınızı, tarzınız hakkında bilgi sahibi olur.
Blog yazınızın başlığı ilgili çekici ve merak uyandırıcı olmalıdır. Ziyaretçi başlık hakkında “Tam da benim sorunumu anlatıyor” şeklinde düşünüp yazıya devam edebilmeli. Blog yazınızda kısa ve açık bir dil kullanmanızın yanı sıra, yayınladığınız makaleye özgü video, resim gibi görsel materyallere de yer vermeniz, içeriğinizin okunurluğunu ve anlaşılmasını kolaylaştırır.

7- Yüzünü göster. Utanma!

Fotoğraf eklemek, kitlenizin bağlantı kurabilecekleri gerçek bir kişi olduğunuzu bilmesini sağlamanın harika bir yoludur.
Basit bir web sitesinde, ana sayfada doğrudan fotoğrafınız bulunabilir -hatta bulunmalı-. Siteniz geliştikçe, örneğin Hakkımda sayfanızda da fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz. Yer vereceğiniz fotoğraflarınız, işinizi ve profesyonelliğinizi yansıtmalı. Örneğin bir liderlik koçuysanız fotoğrafınız biraz geleneksel olmalı. Sağlık koçuysanız, fitness merkezinde veya mutfakta sağlıklı olmayı anımsatan arka planlarda çekilmiş fotoğraflarınızı koymayı tavsiye ederiz.

8- Ziyaretçilerinizden İletişim Bilgilerini Alın.

Sitenize gelen ziyaretçinin iletişim bilgilerini alarak çok kısa sürede müşteriniz olmasını sağlayabilirsiniz. Ziyaretçilere değerli bir fırsat sunarak e-posta adresini sizinle paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Yazdığınız ücretsiz bir e-kitabı, bir ipucu sayfasını veya hedef kitleniz için çekici olabilecek bir videoyu paylaşabilirsiniz. Kısa ama faydalı bir içerik paylaştığınızdan emin olun. Çoğu kişi 300 sayfalık bir kitap okumaz, ancak onlara uzmanlığınızı gösteren ve ilgilerini çekecek kadar değerli bir içerik sunarsanız, potansiyel yeni müşterilerle bağlantı kurabilirsiniz. Ayrıca, sizinle paylaştıkların e-posta adreslerini bülten posta listenize ekleyebilirsiniz. Sunduğunuz bu fırsat web sitenizde belirgin bir şekilde gösterilmeli ve ziyaretçinin dikkatini çekmelidir.

Koçluk Web Sitesi

9- Harekete geçirici mesaj oluşturun.

Web sitenizdeki her sayfa, özellikle de ana sayfanız , ziyaretçiniz için bir sonraki adımı içermelidir. Bu harekete geçirici mesaj veya kısaca CTA (Call To Action), insanların bir sonraki adımda yapmasını istediğiniz şeydir. Bu, “30 dakikalık ücretsiz deneme seansı için beni arayın” veya “İşletmemiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bana ulaşın” gibi basit bir işlem olabilir. Daha genişletilmiş bir web sitesi, “Tıklama” satırlarında her sayfada bir harekete geçirici mesaj içerebilir. ”En yaygın CTA, genellikle birisinin sizinle iletişim kurmasını teşvik ediyor, ancak aynı zamanda bir kişiyi bir makaleyi okumaya ya da bir çalışma kitabı indirmeye yönlendirebiliyor.

10- Hizmetlerinizi mutlaka web sitenizde sunun ve sizinle iletişime geçilmesini kolaylaştırın.

Müşterilerinizle çalıştığınız farklı alanlar ve onlara yardımcı olabileceğiniz konular hakkındaki bilgilere özel bir sayfa ayırın. Yaptığınız atölyeleri ve etkinlikleri de tanıtabilirsiniz. Kişilerin net iletişim bilgileriyle iletişime geçmesini kolaylaştırın. Hatta sitenizden kendi sayfasına bile gidebilir. Genellikle bir iletişim formu, ziyaretçinin e-posta adresi ve bir telefon numarası ve mesajını yazabileceği alanları içerir.

11- Başarılarınıza ışık tutun.

Arkadaşlarınızla konuşun - tercihen telefonda veya şahsen - ve iş ve hizmetleriniz hakkında açık uçlu sorular sorun. Cevaplarını yazınız ve söylediklerini referans olarak yayınlamanın uygun olup olmadığını sorun. Unutmayın, günümüz dünyasında hizmet alacağınız bir kişi hakkında hizmet almadan önce başkalarından bilgi almak çok yaygın bir yöntemdir.

12- Sosyal olun.

Web sitenizi, markanızı genişletmek ve tanıtmak için kullandığınız sosyal medya sitelerine bağlayabilirsiniz. Sitenizdeki kullanıcılarla daha iyi bağlantı kurmak için Facebook, Twitter, Instagram veya Pinterest hesaplarınıza bağlantılar eklemeyi ihmal etmeyin.




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica