Koçluk mesleğine nasıl adım atabilirsiniz?

Yazan: Koçlook / Editör
Yayınlanma Tarihi: 25.11.2018
Sosyal bir çalışma hayatının cazipliğinin yanı sıra, insanlarla olan ilişkilerinizi onların amaçlarına ve hayat ya da işlerinde ulaşmak istedikleri hedeflerine yardımcı olarak koçluk yapmak çok yakınınızda.
Koçluk, deneyimlerinizi ve yaşanmışlıklarınızı kullanacağınız günümüzün en popüler meslekleri arasına girmektedir.

Koçluk Mesleği

Koçlar Ne yapar?

Benzer amaçlara hizmet ettikleri için koçluk mesleği psiko-terapi, danışmanlık veya mentörlük ile karıştırılmaktadır. Koçluğun bu uzmanlıklarla karıştırılmasının başlıca sebebi benzer amaçlara hizmet etmeleridir. Her birinin uzmanlık alanı olduğu gibi koçluğun da bir uzmanlık alanı bulunmaktadır.

Kısa bir tanım ile Koç, hem bu güne hem de geleceğinize odaklanır, sorular sorarak cevabı sizin bulmanızı sağlar. Bir iş koçu girişimcilerin işlerini genişletmesine, bir yaşam koçu, bir kişinin hayatının hedeflerine açıklık kazandırmasına ve onlara ulaşmaya çalışmasına, bir sağlık koçu, beslenme ve zindelik ile ilgili yardım isteyenler ile çalışır. Koçluk yapılabilecek bir çok uzmanlık alanı bulunmaktadır.
  • Yaşam Koçluğu
  • Aile Koçluğu
  • İlişki Koçluğu
  • Kariyer Koçluğu
  • Yönetici Koçluğu
  • Eğitim Koçluğu
  • İlişki Koçluğu
Popüler örnekler arasındadır. Bu uzmanlıkların içerisinde bazı nişler de bulunmaktadır. Örneğin bir yaşam koçu, yeri ve zamanına göre ilişki koçluğu alanına odaklanmak durumunda kalabilir.
  • İnsan ilişkilerinin kuvvetli olduğunu düşünen herkes koç olabilir.

  • Koçluk işine başlamak için herhangi bir ofis kiralamak durumunda değilsiniz. Evinizde güncel teknolojileri kullanarak bu işi yapmanız mümkün . Skype, görüntülü telefon görüşmeleri veya yakın konumda bulunan görüşmelerinize uygun dış mekanlar alternatifleriniz olabilir.

  • Koçluk mesleğinde başarı, insanlara yararınızın dokunduğunu görmek ve bunu tecrübe etmekten geçmektedir. Buda sizin iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

  • Her ne kadar koçluk mesleği yapmak için henüz alınması zorunlu eğitim olmasa bile, tercih edilebilirliğinizi, güvenilirliğinizi arttırmak ve mesleğinizi doğru teknikler uygulayarak yapmak için eğitim ve sertifika almanın ayrı bir önemi vardır. Koçluk sertifikası almak zaman ve maliyet gerektirmektedir.

  • İnsan ilişkilerini seviyorsunuz bunu biliyoruz ?? Ancak bazı durumlarda sabır gerekebilir.

  • Ulaşılabilirliğiniz olduğu için, yoğun bir telefon ve görüşme isteği yaşayabilirsiniz. ??

Nasıl Başlanır? Neler Yapılır?


  • Hangi alanda koçluk yapacağınıza karar verin: Yaşam ve İş koçluğu oldukça popülerdir, ancak yapılabilecek tek uzmanlık alanı bu değildir. Bir spor koçu, bir nefes koçu veya aile koçu uzmanlıklarını seçebilirsiniz. Bunlarla birlikte geçmişteki deneyimlerinize göre satış, pazarlama veya teknik işlerde spesifik koçluk yapabilirsiniz.

  • Koçluk eğitimi almayı önceliklendirin: Eğitim almak zorunlu değildir, ancak daha iyi bir koç olmanıza yardımcı olacaktır, güvenilirliğinizi ve pazarlanabilirliğinizi arttıracaktır. Ayrıca sertifika ile taçlandıracağınız koçluk mesleğinde daha fazla kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. Kişisel tecrübelerinizin ve koçluk sertifikalarınızın yanına ilgilendiğiniz alanlar için katma değeri yüksek eğitimler veya sertifikalar eklemeniz gerekeblir. Örneğin kariyer koçluğu yaparken zaman yönetimi ile ilgili profesyonel eğitim almanız faydalı olacaktır.

  • Bir web sitesi oluşturun: Potansiyel danışanlarınızın sizi detaylı tanımaya ihtiyacı vardır. Web siteniz profesyonelliğinizin göstergesi olacaktır. İnsanların hayatlarına nasıl dokunduğunuzu anlatan makaleler yayınlayarak işinize verdiğiniz önemi belirtmiş olacaksınız.
Koçluk Mesleği
  • Bir pazarlama planı oluşturun: En iyi Danışanınıza ve onu nerede bulabileceğinize karar verin, daha sonra onları sizden haberdar olması için pazarlama stratejileri geliştirin. Örneğin, bir kariyer koçuysanız, bir LinkedIn profili oluşturun, Kişisel bir yaşam koçuysanız, YouTube'da ufak ipuçları sunan veya belirli konularda ufak sohbet videoları paylaşın.
  • Market, market, market: İlk danışanınızı bulmanız bu işin en zor kısmı olacak. Destek için kişisel ve profesyonel ağınızı kullanın. İnsanların sizinle çalışmasını desteklemek için ücretsiz koçluk seansları sunmaya başlayın. Kendi tanıtımınızı yapmak için ücretsiz toplantılar düzenleyin. Bu toplantılarda sizden deneyimleri anlatan sıkıcı olmayan sohbet ortamları yaratın.
  • Mümkün olan en iyi koç ol: Koçluk yapmak kolay bir iş değildir. İnsanlar, duygularını düşüncelerini hatta yaşamlarının bir kısmını size emanet eder, yaptığınız işin hakkını verdiğinizden emin olun.

Bu iş büyük sorumluluk gerektirir.




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica