Kendini Sev !

Yazan: Fatma TETİKOĞLU / Kişisel Gelişim Eğitmeni, PCC KOÇ, NLP TRAİNER, KİŞİSEL İMAJ DANIŞMANI ( Profesyonel Yaşam Koçu )
Yayınlanma Tarihi: 16.03.2021

Çağımızın en büyük sorunu olan kişisel iletişim kaygısını ele almak istiyorum. ilk olarak iletişimin ne olduğuna bir bakalım isterseniz.

İletişim: Kişilerin kendilerine veya birbirlerine bilinçli veya bilinçsiz olarak duygu ve düşüncelerini aktardığı mesajlarını ürettiği süreçtir.

Mentor Nedir?
Kişi başkaları ile iletişim kurabilmek için ilk olarak kendisi ile iletişim kurabilmelidir. İnsan ilk olarak kendini dinlemeli, anlamalı ve kendi sorunlarını çözmelidir. Çünkü benliğinde ki sorunlar dış hayata olan bakış açısını olumsuz yönde etkileyebilir. Gerçekten kendinizi dinlemek istediğiniz de neye ihtiyacınız olduğunu, sizi üzen veya mutluluk veren şeyin ne olduğunu ruhunuza ve kalbinize odaklanarak anlayabilirsiniz. Kendinizi dinlemek için yalnızca biraz zaman harcamalısınız. Neyi istediğinizi sorgulamalı ve kendinize bir spiritüel oluşturmalısınız.

Mesela gözlerinizi kapatıp hayatınızda gerçekleştirmek istediğiniz değişimleri ve gelişimleri planlayabilirsiniz. Bu değişim ve gelişmelerden ne yönde etkileneceğinizi ve hayatınızın nasıl bir şekil alacağını düşünebilirsiniz. Bu karar vermeniz de mutlaka etkili olacaktır. Unutmayın ki: değişmenin en büyük ve ilk adımı değişimi düşünmektir.

Mutsuz olduğunuz zamanlarda ise kendinizi kapatmak ve üzmek yerine eğlenceli aktiviteler yapmayı deneyebilirsiniz. Çünkü bunu yapmak size yaşamanın ne kadar güzel olduğunu ve üzülmek için o kadar zamanınızın olmadığını hatırlatacaktır. Mesela sinemaya gidebilir, çocuklarınızla eğlenceli vakit geçirebilir ya da sahilde yürüyüş yapabilirsiniz.
Kendiniz için çalışın.

Siz neredeyseniz oraya bakın ve nerede olmak istiyorsanız kendinize orayla ilgili amaçlar belirleyin. Başkalarının ne dediğini düşünmeyin ve yalnızca kendinize odaklanın. En önemlisi kendinizi sevin… Bunu hiçbir zaman unutmayın ki insanlar sizin kendinizi sevdiğiniz kadar sizi severler ve sizin kendine saygı duyduğunuz kadar size saygı duyarlar. Kendinizi sevmeye başladığınızda hayatınızdaki bir çok şeyin değişeceğini sizde göreceksiniz. Çevrenizde sizi beğenenler artacak, etrafınıza olumlu enerji yaydığınız da işleriniz yoluna girecek, sizi seven insanlar çoğalacak ve bu sizin insanlar arasında saygın bir kişi olmanızı sağlayacaktır. Siz kendinize güvenmediğiniz ve o potansiyeli kendinizde görmediğiniz müddetçe ciddi anlamda hiçbir yere varamazsınız. Siz kendinize inanmadıkça sizi ne akıllı ne güzel ne de saygın yapacak bir kıyafet bulamazsınız. Ayrıca kendinizi başkalarıyla tamamlamaya çalışmayın. çünkü siz ancak kendinizi anladığınızda tamamlanmış olursunuz. Ve Lütfen yanlış anlamayın ki kendinizi sevmek, egoistlik veya narsistlik değil diğer insanları sevmeye giden yolun en önemli basamağıdır.

Kendinizi Nasıl Seversiniz ?
  • Çok değerli ve özel olduğunuzu derinden hissederek,
  • Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayarak,
  • Kendiniz hakkında sürekli olumlu düşünerek,
  • Bakımınızı ve sağlığınızı ihmal etmeyerek,
  • Yaşadığınız yeri her zaman güzel ve temiz tutarak,
  • Başkalarından beklemeden kendinizi takdir ederek,
  • Hatalarınızdan ders çıkartarak Kendinize bir iyilik yapın, kendinizle iletişim kurun ve kendinizi sevin.

  • >br> Ben olmayınca bu güller, bu serviler yok.
    Kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok.
    Sabahlar, akşamlar, sevinçler tasalar yok.
    Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok.
    Ömer HAYYAM Sevgiler !



    İletişim

    Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


    0850 317 20 37


    info@koclook.net


    Destek

    destek@koclook.net


    Bize Ulaşın

    İletişim

    Omega Seamaster Replica
    Tag Heuer Grand Carrera Replica
    Replica Jaeger-LeCoultre Master
    Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
    IWC Top Gun Replica