İlişkiler Üzerine

Yazan: Zeren Çobaoğlu / Yaşam Koçu
Yayınlanma Tarihi: 15.01.2019
Tüm toplumlarda hem kadın hem erkek birbirine ihtiyaç duyar. Ancak günümüzde, kadınların ekonomik özgürlüğünün de bir sonucu olarak artık bu ihtiyacı görmezden gelmeye başladık. İletişim, sevgi, saygı ve güven bir ilişkinin temel taşları olması gerekirken, dijitalleşme sürecinin de etkisiyle bu değerleri yavaş yavaş kaybediyoruz. "Ne de olsa denizde balık çok" düşüncesi neticesinde karşımızdaki kişiyi anlamaya ve tanımaya çabalamıyoruz. Bunun sebebi aslında hepimizde çocukluğumuzda yaşadığımız travmalarla ortaya çıkan kök korkularımız ile yüzleşmek istemememiz, yani bir nevi kendimize yönelmeden karşı tarafı suçlayarak, işin kolayına kaçmamızdır.

İlişkiler Üzerine

Peki nedir bu Kök Korkular?

Değersizlik Korkusu, Kaybetme Korkusu, Yetersizlik Korkusu, Başarısızlık Korkusu, Yüzleşme Korkusu.
Daha açık konuşmak gerekirse, derin duygusal belleğimizde, bu kök korkulara dayanarak çeşitli inançlar geliştiriyoruz. Örneğin bu devirde erkeklere güven olmaz, kadınlar çok maddiyatçı gibi. Öncelikle bu kök korkularımızın farkına varmalı ve yenmek için çabalamalıyız. İlişkide ki sorun kendiliğinden çözülecektir. Kadınlar İçin Kadınlar bir ilişkinin gidişatını ilk günden anlarlar. Düşünceleri çabuk netleşir. Olmayacak bir erkekle tanışıp, devam ettirme sebepleri kabullenememektir. Temelde bir prenses gibi davranılmasını isteyen kadın, tam tersi bir profile aşık olur. Çünkü bilinç altında ki değersizlik korkusu ona en zor adamı bile aşık edebildiğini ve böylelikle değerli olduğunu kanıtlamak isteyen bir çocuk gibi mantıksız davranır!
Sevgi, karşılıklı beslenirse sevgidir. Diğer türlü tamamen takıntıdır. Öz güveni eksik kadınlar, bilinç altında korkular barındırır. Bu yüzden karşısındaki kişiyi kontrol etmeye çalışır. Bunun sonucunda kendisini erkeğe yetersiz hissettirerek veya baskı uygulayarak kaçırır. Bir kadın "ben cinselliğimi yaşıyorum, mutluyum, aşk olmasa da olur" dese bile aşık olamadığı için üzülüyordur. Yalnızlık korkusu nedeniyle acı çeken kadın, sadece hayattan zevk almadığını düşünerek iş değiştirmeye kalkabilir veya duygusal doyumsuzluğunu aşırı yemekle bastırabilir. Kariyerine gereğinden fazla yoğunlaşan kadınlar, ilişkilerinden kaynaklanan bir problemden kaçıyordur. Erkekler İçin Bir kadın olarak bende dahil olmak üzere ilgi beklemeyenimiz yoktur. İlgi, iletişimi gerektirir. İletişim ve önemsenme ihtiyacı kadınlarda 20-45, erkeklerde ise 25-30 yaşlarında yoğunluk göstermektedir. Yani kadınlar, erkeklerden 20 yıl daha fazla ilgi görmek isterler. Ancak yaratılış gereği bunun farkında olamayan erkek, "Ben bir şey yapmadım neden sorun çıkardı anlamadım" der. Evet beyler asıl sorun burada. Kadın sizden bir şey bekler. :)

Eril olmak net olmaktır. Duygular içinde savrulmak yoktur. Eril, sözünde durur. Savaşçıdır. Eğer erkek eril davranmazsa, kadın mutsuz olur ve öfke biriktirir. Eril kadın olmaya başlar ve yetersizlik hissi ile başka kadınlar üzerinde erilliğini kanıtlamaya çalışır. Eğer erkek kadını mutlu edemiyorsa, kadın oğlunun üzerinde egemenlik kurar. Oğlunu kendine bağımlı kılar. Sorumluluk almadan büyütür. Sürekli annesi ve karısı arasında kalan erkek, sonunda annesini tercih eder. Sonuç olarak; Temelde hepimizin sevme ve sevilme ihtiyacı vardır. Ancak önemli olan korkularımızın farkına varmak ve birbirimizin ihtiyaçlarını önemsemektir.

Etkili bir iletişimin çözemeyeceği sorun yoktur. İhtiyaçlarımızı ve beklentilerimizi birbirimize açıkça ifade etmekten çekinmeyelim. Mutlu ilişkiler ve mutlu çocuklar için gelin kök korkularımızı birlikte keşfedelim.:)




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica