Farkındalık Örneği

Yazan: Betül Uzun / Yaşam Koçu ve NLP Uzmanı
Yayınlanma Tarihi: 17.05.2019
Bir gün işten çıktım yorgun bir şekilde yürüyorum. Biraz da modum düşük. Tam eve gidip uyuma planları kuruyorum. Böyle durumlarda genelde uyurum çünkü. Yolumun üstünde bu çiçeğe rastladım. Sanki bazı olumsuzluklara karşı açmış orada öylece duruyordu. "Beni fark edin." der gibiydi.

Bir anda durdum. Baktım, gülümsedim. Hislerim birden değişti. Vücudumdaki yorgunluk birden hafifledi sanki. Aslında önceden olsa değil o çiçeği görmeyi, kafamı çevirip etrafa bile kolay kolay bakmazdım. Etrafımdaki detayları fark etmeyi bırakın, güzellikleri bile görmezdim.

Farkındalık Örneği
Farkındalık artık günümüzde en çok duyduğumuz kelimelerden belki de.. Anlamını ne kadar biliyoruz o bile meçhul… Farkındalık işte bu.. Size küçük bir örnekle açıkladım. Çevremizdeki her şey bir oluşum içinde. Doğa gibi biz insanlar da öyle.. Önceki ”Ben” bir çok şeyi görmezken şimdiki ”Ben” bu ufak detayları bile fark edip şükrediyor. Ayrıca farkındalık insanın sevebilme yetisini de arttırıyor. Duygularını güçlendiriyor.

Zaten sevdikçe güzelleşmez mi her şey?

Şükretmez ise aslında bize ne kadar güzel kapılar açıyor ve unutmayın insanın şükredecekleri de hiçbir zaman kısıtlı değil. Şükretmek için her zaman sonsuz sebepler var. Nefes alışımızdan evimizin çatısına, gözlerimizin varlığından sevdiğimiz insanların varlığına, bir rüzgarın esmesinden bir çiçeğin açmasına kadar.. Öyle sonsuz..

Etrafınıza işte öyle bakın. Oluşum içinde olan her şeye. Var olan her şeye.. Şükredin her şeyin şükrederek bereketleneceğini de göreceksiniz. Şimdi kendinizi iyi hissetmiyorsanız, derin nefes alın.

Etrafınıza bakın, var olan her şeye şükredin ve gülümseyin.

Farkı farkındalıkla hissedeceksiniz..




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica