Bizi Ne Demotive Eder?

Yazan: Zeren Çobaoğlu / Yaşam Koçu
Yayınlanma Tarihi: 26.02.2019
Hepimiz içimizde yapmayı yürekten istediğimiz ancak yapamayacağımıza inandırıldığımız bazı istekler barındırıyoruzdur. Bu istekler; kariyer, aşk, hobi, kilo vermek veya bambaşka bir konu ile ilgili olabilir. Ancak zaman zaman belirli standartlara uymadığı düşüncesiyle, bu fikirlerden vazgeçiyoruz. Hayata bir kez geldiğimizi unutarak "meli, malı" lar ile yaşama gözlerimizi yumuyoruz.

Bizi Ne Demotive Eder?

Rutin koşturmadan bir süreliğine uzaklaşarak, ben ne ile mutlu olurum diye düşündünüz mü hiç?

Belki şarkı söylemekten, belki tenis oynamaktan ya da tamamen farklı bir işe sahip olmaktan ve farklı ülke/ şehirde yaşamaktan mutlu olacağız. İsteğimizi çevremiz ile paylaşınca; kendi mutsuzluklarını bize yansıtmaya çalışarak bizi bu isteklerden nasıl uzaklaştırdıklarını fark ettiniz mi?

"Sesin çok kötü nasıl şarkı söyleyeceksin?"

"Sen çok hantalsın nasıl tenis oynayacaksın?"

"Bu iş garanti, her ay maaşın yatıyor. Yeni risk almaya değmez."

"İş bulmadan burada ki düzeni bırakıp nasıl bambaşka bir hayata atılırsın?"

Ve daha nice cümle beynimizin bir bölümünde bize sürekli eleştiride bulunuyor. Bu cümlelerin hepsi öğrenilmiş cümleler. Nasıl ki insan hayatı belli şekilde evrim geçirerek çok farklı şartlarda yaşamaya uyumlandıysa; farklı bir koşula da ayak uyduracaktır.

Gün sonunda düşünmemiz gereken; nefes almak için mi yaşıyoruz?, mutlu olmak için mi yaşıyoruz? Eğer yaşamak için yaşıyorsanız söylenecek çok fazla bir şey yok. Ancak amacınız gerçekten mutluluksa, kim ne derse desin sadece hayallerinizi gerçekleştirmeye odaklanın! Elbette kolay olmayabilir. Kendinizi aykırı veya dışlanmış hissederek, yanlış yapıyorum düşüncesine kapılabilir ve vazgeçebilirsiniz. Hayatta kolay olan ne var? En büyük haz veren başarılar, en zor elde edilenler değil mi? Vazgeçmezseniz eminim ki istediğiniz her ne ise ona ulaşacaksınız. Gelin birlikte o standartları aşamayan kişileri başkalaştıralım! Seçim sizin.. Nefes alırken mutsuzluğu solumak mı? Mutluyken nefes almaya devam etmek mi? İsteyip inanarak başaramayacağımız hiç bir şey yok! Sevgiler,



İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica