Selam Mentee Ben Mentor!

Yazan: İlknur Seçgin / Yazar
Yayınlanma Tarihi: 16.06.2020

Şimdi seninle kısa bir tanışma yaşayacağız. Biliyorum emin olmadığın konular var; "aramızdaki ilişki neye benzer", "birlikte yol almak nasıl olacak", "bu yolculuğun sonu nasıl ve nereye varacak" gibi ve daha fazlası.

Bisiklet sürmeyi veya yüzmeyi öğrendiğin ilk zamanları hatırlıyor musun? Henüz yolun başında olduğun bir konuda, o yoldan daha önce geçmiş birinin desteğiyle, aslında kendi becerilerinle yapabileceğin bir işte sana nasıl destek olmuştu o an yanında olan insan! Ona güvenmiştin, onu dinlemiştin, zaman zaman omzuna tutunmuştun ve tecrübeleriyle paylaştıklarından yararlanmıştın. Ve onunla başladığın macerada kendin adım adım o işin ustası olmuştun!

Şimdi seninle hayattaki yeni yolculuğunda yol arkadaşı olacağız!

Ben sana geleneksel bi tabirle "akıl hocalığı" yapacağım ve bundan en büyük faydayı "birlikte" bulacağız... Senin bende ihtiyaç duyduklarını ve benim senden beklediklerimi unutmadıkça, sınırlarımızı ve aramızdaki saygıyı korudukça, karşılıklı güvenimiz tam oldukça, karşılaştığımız engelleri aşmak ve hedefimize varmak mutlak ve mutlu sonucumuz olacak.

Tecrübe denizi öyle engin ki, kıyıdan baktığında ilerde neler olduğunu asla tahmin edemiyorsun. Bunu başlangıçta hiç kimse yapamıyor. Ama zaman ilerledikçe, o denizin içinde kulaç attıkça gün be gün güçleniyorsun. O güce senden bir süre önce ulaşmış bir insan, yani "mentorun" olarak "ben" - sevgili mentee, senin başarılı ve mutlu olmanın önceliğim olduğunu bilmeni isterim. Bu öncelikle de, daha önce öğrendiğim ve yaptığım herşeyi senin yolunu açacak şekilde seninle paylaşacağımdan emin olabilirsin. Karşılaştığın tüm soruların cevaplarını vereceğim fikrine kapılmanı istemem ama kendi cevaplarını en doğru haliyle bulmanı sağlayacağımdan şüphen olmasın.

Mentor Nedir?
Düşüncelerini ve yeni fikirlerini dinleyecek birine ihtiyacın olduğunda ben her zaman hazır olacağım. Anlattıklarını her zaman önyargısız olarak ve yürekten anlama hevesiyle dinleyeceğim. Doğru bulduklarımı da yanlış bulduklarımı da eğip bükmeden söyleyeceğim ki bu objektif yorumlar sana hem heves hem özeleştiri kazandırsın. Doğru adımlarında en yürekten alkışlayan da, yanlış hamlelerinde hızla önünü kesen de her zaman ilk ben olacağım.

Hedeflere ve başarılara giden yollar birbirine benzeyebilir. Ancak o yollarda yürüyen her kişinin yolculuğu bambaşka ve benzersizdir.

Senin kendi hikayende, bu eşsiz yolculuğunda en güvenilir yol arkadaşın olacağıma söz veriyorum mentee.




İletişim

Saray Mh. Dr Adnan Büyükdeniz Cd No :4 Akkom Office Park Cessas Plaza 2. Blok K:10 PK:34768 Ümraniye / İstanbul


0850 317 20 37


info@koclook.net


Destek

destek@koclook.net


Bize Ulaşın

İletişim

Omega Seamaster Replica
Tag Heuer Grand Carrera Replica
Replica Jaeger-LeCoultre Master
Replica Omega Seamaster 300 M Quartz
IWC Top Gun Replica